2012. szeptember 22., szombat

Spenót

Valaki vagy szereti, vagy gyűlöli. Csak végletek vannak, Horatius (azt hiszem ő követte el azt a mondást) Aurea mediocritasa itt nem játszik. Én roppant mód szeretem.

***

 Keveset akartam főzni, szóval csak olyan 3-4 adagnyi receptje következik:

1 db zsemlét nagyon apró pici kis darabkákra szaggattam és ráöntöttem annyi tejet, amit épp felvett, talán egy kicsit többet. Felapróztam egy nagy gerezd fokhagymát és beletettem a zsemle mellé, majd elkezdtem azzal küszködni, hogy a fagyasztott parajpürét elharmadoljam. Nagy munka volt, de én nyertem, igaz a konyha elég zöld lett tőle. Szóval egy kevés olajon kiolvasztottam a paraj harmadát, majd egy evőkanál lisztet dobtam rá és összekevertem, majd beleöntöttem a zsemlés maszórit, dobtam bele sót, csak úgy érzésre, és kevertem folyamatosan, amíg fel nem forrósodott. Aztán beleöntöttem kb. fél liter tejet és készre főztem. Ennyi, nem túl bonyolult, még csak habarni sem kellett.

Tükörtojással tálaltam, és itt felmerült bennem egy kérdés: ti hogy sütitek a tükörtojást? Bő olajban, vagy épp-hogy-csak? Megfordítjátok, vagy csak egyik oldalról sütitek? Lágyra hagyjátok a közepét vagy keményre sütitek? Használtok tükörtojás-karikát, amit nem tudok, hogy mi a pontos neve, de van sok formában, és nagyon szeretnék egy pénisz alakút, mert szerintem nagyon vicces?



2 megjegyzés:

  1. Ó, de rég ettem, pedig hogy szeretem :-)

    VálaszTörlés
  2. Spenót, jöhet bármikot!:) Tükörtojás? Én nem fordítom meg, és úgy szeretem, ha a sárgája még olyan "remegős".:)

    VálaszTörlés