2012. szeptember 20., csütörtök

Lasagne

Ez az étel abszolút favorit a tészták közül, a párom imádja, a családom imádja, és még párom édesanyja is elkérte a receptet. Igaz, nem túl esztétikus, de higgyétek el, isteni finom!!!
***
Ragu:
30 dkg darált hús, 10 dkg húsos szalonna, 5 dkg vaj, 2 dl tej, 3 evőkanál sűrített paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 2 db sárgarépa, só, bors, delikát, majoranna.
Vajban megpároljuk a vöröshagymát, sárgarépát, szalonnát, majd hozzáöntjük a darált húst. Fűszerezzük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és felengedjük a tejjel, készre főzzük.

Besamel mártás:
5 dkg vajjal és 5 dkg liszttel világos rántást készítünk, felengedjük 5 dl tejjel, felforraljuk, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

tésztával rétegesen lerakjuk:
sajt
tészta
ragu
besamel
tészta kerül alulra, majd a többi hozzávaló rétegezve.

Akinek már sikerült szépen tálalnia a lasagnet, szeletelni meg minden, az jelentkezzen és mondja már el, hogy kell!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése