2012. szeptember 23., vasárnap

Gombaszószos szarvacska

Még édesanyám is dicsérte ezt a receptet, mert egyszerű és gyors és persze - ha valaki nem szereti a gombát -  hússal is helyettesíthető, vagy fincsi sonkával, vagy zöldségekkel...csak a képzelet és a kamra tartalma szab határt:)!

***


Ez most egy olyan, de olyan egyszerű recept lesz, ami még gyors is, és eszméletlenül finom. Szörnyű, hogy egész nap csak ezt eszem, de egyszerűen nem lehet megunni.
Az első lépés tök egyszerű: megfőzzük a tésztát. Mivel lehet, hogy az öcsém is olvassa, leírom, hogy sós vízben főzzük meg a tésztát egy kevéske olajjal, hogy ne ragadjon össze.
Amíg a tészta fő, elkészítjük a szószt.
Egy fej vöröshagymát apróra vágunk és fél kocka olvasztott vajban üvegesre pirítjuk. Ez után beleteszünk körülbelül 5-7 nagyobb fej gombát, amit előzőleg felszeleteltünk. Épphogy csak sózzuk, kicsit ízlés szerint borsozzuk, majd készre pároljuk. Ez után beleöntünk kb. 2-3 dl tejet, megvárjuk, amíg felmelegszik, majd 2 kockasajtot teszünk bele, ez fogja besűríteni, ahogy elolvad. Én jelen esetben a karaván füstölt ömlesztettjét használtam, de biztos más ízesítésekkel vagy sima macisajttal is jó.
Egyszerűen mennyei!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett, imádom a gombát tésztával! Legközelebb kipróbálom a technikádat sajtot teszek bele én is.

    VálaszTörlés