2012. szeptember 24., hétfő

Furcsa páros

Nem ismerek olyan embert, aki ne szeretné a túrós csuszát. A makaróni mellett ez a legegyszerűbben elkészíthető tésztás étel. Van, aki cukrosan, van, aki szalonnával/töpörtyűvel(tepertő), sőt a legelvetemültebbek szalonnás-cukrosan eszik. Már egyszer írtam expasim édesanyjáról a brassóis bejegyzésemben, nos ezt a furcsa túrós csuszát is nála kóstoltam először. Azt mondta, a cigány kultúrából származik ez a módi. Nem tudom, mennyi igazság van benne, minden esetre az biztos, hogy zseniálisan finom, és egyszerű is. No nem borzolom tovább a kedélyeket, hiszen egy roppant egyszerű trükkről van szó. Tegyünk a tésztára a szalonnán, túrón és tejfölön kívül lecsót is:). 
A lecsó elkészítése nem ördöngösség, arra kell figyelni csak, hogy gusztusosabban néz ki, ha apróra szeljük a paradicsomot, paprikát. Szóval a kenyérszalonnát kockákra vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját. Közben kifőzzük a tésztát, ami lehet házi vagy bolti, idő és energia függvényében. A szalonnapörcöt kikanalazzuk a zsírból és a tésztára rakjuk. A zsíron megpirítjuk a hagymát, majd beletesszük az apróra szelt paradicsomot és paprikát, és a pirospaprikát. Azért nem írok mennyiségeket, mert általában a lecsó annyi, amennyi hozzávaló van otthon, és ami nem fogy el, az mehet télire. Szóval készre főztük a lecsót, akkor már csak a tálalás van hátra. Először a szalonnás tészta, rá a túró, majd a tejföl, és végül a lecsó.
Aki kedvet kapott a kipróbáláshoz, az ne habozzon megírni, hogy ízlett neki!


2 megjegyzés: