2012. augusztus 16., csütörtök

Rántott leves

Nagyon furcsa számomra, de a régi blogomon ez volt az egyik legnépszerűbb recept. Most, hogy belegondolok, tényleg nagyon egyszerű, finom, gyors, gyógyító hatású, szóval lehet, hogy nem kéne ennyire meglepettnek lennem:)!

Másnaposságra, menzán, náthásan, vagy ha csak nem kívánunk semmi tartalmasat, de enni kell: igen, kiskorunk utált, ma hirtelen nagyon megkívánt rántott leveséről beszélek.
Olajon pirított lisztet (azaz rántást) készítünk, beleteszünk másfél teáskanál egész köménymagot, pirítjuk picit, majd levesszük a lángról, beleteszünk egy teáskanál pirospaprikát, összekeverjük, felengedjük vízzel (kb. 1,5 l), majd visszatesszük a lángra, ízlés szerint sózzuk, majd felforraljuk. Ha gyerekeknek tálaljuk, akkor szűrjük le, mert a köménymag elég ijesztő a számukra. Forrón tálaljuk bögrében, vagy leveses tálban levesgyönggyel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése