A hozzávalók listája sem túl hosszú. (1 csomag Győri édes kakaós keksz, 15 dkg. háztartási keksz, 5 dkg.margarin, 25 dkg túró, 5 dl. Hulala!, 0.6 dl. tej, 2 csomag vaníliapuding, 3 ek. kristálycukor, porcukor ízlés szerint, 1 tábla tejcsoki, citromhéj)
Kell hozzá egy kör alakú tortaforma, amibe emeleteket fogunk belesimítani a következő sorrendben:
- egy zacskó (18 dkg. Győri édes) kakaós keksz ledarálva, 2,5 dkg. margarinnal és némi tejjel összegyúrva. Csak annyi tej kell bele, hogy masszává álljon. Ezt belenyomkodjuk a tortaformába.
- 15 dkg. háztartási keksz ledarálva, 2,5 dkg. margarinnal és némi tejjel összegyúrva, édesszájúaknak ízlés szerint lehet bele tenni egy kis porcukrot is. Az eljárás ugyanaz, mint az előző rétegnél, ezt is belenyomkodjuk a formába.
- a 25 dkg. túrót 1,5 dl. tejszínhabbal (tehát felvert tejszínnel), némi citromhéjjal és ízlés szerint porcukorral összekeverjük, majd rásimítjuk a kekszes rétegre.
- a két csomag vaníliapudingot felfőzzük a maradék tejjel és a három evőkanál cukorral, majd megvárjuk, míg kihűl, és aztán rákenhetjük a túrós emeletre. Hűlés közben kevergessük. Ha a főzést meg akarjuk spórolni, akkor lehet használni Gála kikeverős pudingot is. Az úgyis hideg alapból.
- A megmaradt tejszínhabot (mert ugye felvertük azt a fél litert egyben, és úgyis csak találomra mértük ki előzőleg a másfél decit) rákenjük a vaníliapudingra. Itt lehet habnyomót is használni.
- A csokiból ízlés szerint reszelünk a torta tetejére.
Ilyen lesz:
Hát ez tényleg menyország:)
VálaszTörlésElkészítettem a blogkóstolóra és csodálatosan finom lett!!! Köszönöm! :)
VálaszTörlés