Készíts négy tojásból piskótát! Felesleges szétválasztani a fehérjét a
sárgájától, csak törd fel és rakd a tálba, amiben már ott figyel a négy
kanál kristálycukor! Ha elég magas fordulatszámon forog a habverőd,
akkor nem lesz gond azzal, hogy kemény habbá verd a tál tartalmát. Mikor
úgy ítéled, jó lesz, jöhet bele a négy kanál liszt is, ezt óvatosan, de
azért alaposan keverd bele a masszába. Ha ügyes voltál és nem tört
össze a hab, akkor még sütőpor sem kell bele. Aztán, mikor észrevetted,
hogy elfelejtetted kimargarinozni és belisztezni a formát, akkor a
lehető leggyorsabban pótold, öntsd bele a tésztát és mehet a
sütőbe.Mivel úgyis a sütő érzése szerint fog sülni, néha ellenőrizd, nem
égett-e oda, majd ha a hústűre, amit beleszúrsz, nem ragad cucc, és a
süti színe is olyan kellemesen elpirult, akkor vedd ki és várd meg, amíg
meghűl.
Közben főzz meg egy pudingot a használati utasítás szerint! Én epreset
csináltam, szigorúan három és fél kanál cukorral. Ezt is hűtsd le, majd
kend a piskótára! Szeleteld rá az epret, vagy más gyümölcsöt. Most jön a
legnehezebb rész, a gyümölcskocsonya. Nagyon finom előre ízesített
gyümölcskocsonya alapot lehet kapni az üzletekben, elvileg nagyon
egyszerű is, csak hát ugye miután három deci vízzel felforraltad, utána
rá kéne öntened a torta tetejére. De annak a fránya kocsonyának
lelkivilága van. Nem ám csak úgy parancsszóra, egyenletesen dermed meg.
Az túl szép lenne. Szóval próbálkozz, gyakorold, de megnyugtatlak, nem
fog egyenletesre sikerülni. Sebaj, az íze úgyis kárpótol majd, és úgysem
lesz meg sokáig, hogy nézegetni kelljen.
Jól hangzik:)
VálaszTörlésGuszta!
VálaszTörlésNagyon jó! :) Én a piskótához és a kavart tésztához is mindig szétválasztom, ez a mozzanat a kedvencem az egész sütési folyamatban.^^
VálaszTörlés