Először is szétválasztottam 5 tojást. A sárgáját kikevertem jó habosra
habverővel 150 g cukorral (ami nekem így nagyon édes, de igazából mások
szerint pont jó. Minden esetre legközelebb csak 100 g-ot teszek majd
bele.) és belekapartam a vanília belsejét. A mozdulatot még gyakorolnom
kell, az egyszer biztos. A megmaradt vaníliarudat meg beleraktam egy
befőttesüveg cukorba, és most kíváncsian várom, hogy valóban
vaníliáscukor lesz-e a végeredmény. Közben feltettem takarékon melegedni
egy liter tejet. Mikor már forró volt, de nem bugyogott, beleöntöttem a
tojásos cukros cuccot. Elkevertem, majd felforraltam. Közben (mert
mindent közben csinálok, egyszerűen univerzális vagyok:)) forraltam
vizet, és felvertem a tojásfehérjét egy csipet sóval jó keményre. A
lobogó vízbe vizes kanállal izéket (gombóc szerű szabálytalan formákat)
szaggattam, és kevés ideig egyik, majd másik oldalát gőzöltem. Utána
kivettem, és a már kész madártejbe raktam. Vannak, akik megspórolják a
forró vizes mókát, de anya vízzel csinálja, szóval én is. Tudom, ez egy
fura érv, de ezzel kell beérnetek. Így viszont nagyon szép felhőcskék
keletkeztek. Elégedett is voltam magammal. Jah és melegen számomra
szörnyen émelyítő volt ettől a rengeteg cukortól, de hidegen egyszerűen
isteni. Csak kicsit édes, de most pont ez kell!
Nyami. :)
VálaszTörlés