2012. augusztus 15., szerda

Danci féle szendvicskrém

Amikor már elég a húsból, nem akarsz levest sem, vacsora kéne, akkor eljött a finomabbnál finomabb szendvicskrémek ideje. Az alap természetesen pirítós, a Lidlis féle vajas toast kenyér a legjobb, ha nem számítanak a kalóriák, de lehet mindenféle más kenyér is, a képen pl. sokmagvas toast szerepel.. Erre pedig kenhetünk és szeletelhetünk bármit.
A mai vacsi hozzávalói:
2-3 nagyobb darab sárgarépa (lereszelve) (1 rész)
ránézésre ugyanannyi, azaz 1 rész füstölt sajt (szintén lereszelve)
1 rész trappista sajt (ugyancsak lereszelve)
ízlés szerint pár gerezd fokhagyma (a változatosság kedvéért nyomva vagy reszelve)
ízlés szerint bors, só
és mindezt összekeverjük tartármártással (egyszerűen: majonéz+tejföl+só+bors+mustár+cukor, bonyolultan: 1 tojás sárgájához lassan keverjük hozzá az étolajat, majd a fentebb leírtak alapján ízesítjük)
Az így kapott nagyon finom krémet a friss pirítósra kenjük, és a lehető legjóízűbben fogyasztjuk!


2 megjegyzés:

  1. Szia Timi,

    Igazad van, mert nem lehet számolni a kalóriákat.

    Üdvözlet Németországból,
    Timo

    VálaszTörlés
  2. Liebe Timo,

    Nett, dass du Ungarish schreibst! Nähstest mal, wenn du hier bist, möchte ich dich zu einem Abendessen einladen!
    Ich denke schon daran, was werde ich kochen.:)

    Gruß,
    Timi

    VálaszTörlés