Tudhattam volna, hogy a férfigyomor nem elégszik meg holmi zöldsalátával
köretként, neki kell a rizs, a krumpli, a zöldség csak olyan
"savanyúság, saláta". Persze nagyon finom lett így is, de azért elég
kínos, ha nem tudod jóllakatni munkában megfáradt párodat. Mindegy,
kiengeszteltem más módon, és igazából szerintem maga az étel így volt
finom. Szóval közzéteszem, de lányok, okuljatok, és ha elkészítitek,
akkor uratoknak és parancsolótoknak legyen legalább egy kis kenyér, vagy
bármilyen "rendes" köret csak úgy, mellé!
A saláta egyszerű, paradicsom, paprika, salátalevél, uborka
összetépve és kockázva, főtt tojás mellé szeletelve, leöntve fokhagymás
öntettel (imádom a Glóbusz salátaönteteket, bevallom, ezt készen
veszem).
A fasírtgolyók is roppant egyszerűek: fél kg. darált husiból már istenes
adagot lehet készíteni két főre. Szóval a darált husiba belemegy két
tojás, három db összecsipkedett és vízben vagy tejben áztatott zsömle,
apróra szeletelt vöröshagyma és fokhagyma, só, jó sok bors, meg aki
amilyen fűszert talál otthon és szeret, de ez opcionális. (Pl.
majorannával nagyon fincsi.) Ezt az egészet jól összekeverjük. Én nem
gondolkodtam előre, és utána kézmosás. Apró kockákat vágtam, ha jól
emlékszem, füstölt trappistából, de lehet ez bármilyen más sajt is,
ízlés dolga. Feltettem forrni az olajat, aztán a fasírtból gombóckákat
csináltam, közepükbe gyúrva a sajtot. Közepes méretűre készítsük a
gombócokat, mert a túl nagy nem olyan guszta, a túl kicsiből pedig
kifolyik a sajt. A meggyúrt gombócokat panírmorzsába forgattam és a
forró olajban kisütöttem.
A képen látható módon tálaltam. Szerintem nagyon fincsi volt, és nem is került olyan eget rengetően sokba.
Igaz én vega vagyok, de jól néz ki!:)
VálaszTörlés