...akkor illik halat enni, minden mennyiségben. A strandon hekket,
otthon meg zöldfűszereset. Ugyanakkor ha reggelire szeretnénk valami
tartalmasat és finomat, vagy vacsira készíteni egyszerű és gyors,
mindenki által szeretett valamit, akkor a halkrém a legideálisabb
választás, igaz, elfogult vagyok.
A legegyszerűbb választás az olajos halat összetörni, összekeverni
margarinnal és ízesíteni citromlével. No én ezt kicsit változatosabban
szerettem volna készíteni, ezért eleve egy füstölt olajos halkonzervet
(hering) vettem. Természetesen tettem bele citromlét ízesítésképpen, de a
margarint fél kocka vajra cseréltem. Tettem bele még tartármártást
(kukoricasalátából maradt egy kicsi vissza), egy kis majorannát, sót,
borsot. Igazán fincsi, de a bátrabbak bolondíthatják egy kis májkrémmel
is. Én most nem tettem, a végeredményhez viszont nagyban hozzájárult a
friss snidling is. Íme:
Jól hangzik, így még nem próbáltam:)
VálaszTörlésszia!!húú nagyon jól hangzik, várom már a Rita szülinapos játékát. tE is?
VálaszTörlésÉn is nagyon:)!
VálaszTörlés