2012. május 20., vasárnap

Banános bigyó, csokis keksz

Még kicsit régebben sütöttem ezeket a finomságokat, és most úgy megkívántam az édességet, hát posztolom. A kis sárga gombóckák annyira egyszerűek, hogy még a legkétbalkezesebb pasi is meg tudja csinálni, ezt tapasztalatból mondom. veszünk kis karika piskótát valamelyik áruházban, meg veszünk banánt is meg vaníliapudingot is, fontos, hogy főzött legyen. Jah és a legfontosabb, az a fogpiszkáló. Otthon felfőzzük a pudingot tejjel és cukorral, pont ahogy a zacskón áll, felkarikázzuk a banánt, majd szendvicseket csinálunk egy piskóta, egy banánkarika, egy piskóta formájában, amiket felszúrunk a fogpiszkálóra. A miniszendvicseket megmerítjük a vaníliapudingban (persze lehet akár bármilyen ízű is) és alufóliára tesszük megkötni. Díszíteni lehet bármivel, ami otthon van: tortadara, színes tortadara, olvasztott vagy reszelt csoki.

A másik képen látható csoda egy egyszerű étcsokis keksz:
250 g vaj (hidegen, hogy lehessen vele dolgozni), 250 g liszt, 250 g cukor, 1 ek. vanília aroma, ízlés szerint kakaó, én jó sokat szoktam beletenni, csipet só, csak hogy kihozza az ízeket, és végül egy tojás sárgája. Ezeket összegyúrjuk, fóliába tekert rudakat készítünk, és hűlni tesszük, hogy később szeletelhető legyen.
Miután jól lehűlt, karikákra szeleteljük és előmelegített sütőben megsütjük. Arra kell figyelni, hogy hagyjunk szellős helyet, mert szét fog terülni a tészta. 5-10 perc elég a fél centis szeletek kisütéséhez, a sütő intenzitásától függően. Kihűlés után krémmel töltjük, ami gyakorlatilag 200 gramm olvasztott csoki, egy kanál vaj és másfél dl. tejszín keveréke.
Jaj, annyira kívánom az édeset!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése