2012. október 23., kedd

Levendulás keksz

Már mikor Sütis Néne Kismaccsnak küldött csomagjában megláttam, tudtam, hogy el kell készítenem! Mert hát én és a levendula...egy furcsa se veled, se nélküled kapcsolat. Vonz az illata és íze, ugyanakkor nem mondanám rá, hogy szeretem. Így mindig kísérletezem, mert azt tudom, hogy a hatására mindig nagy szükségem van nekem is, de főleg páromnak, akinek a munkája az utóbbi időben nagyon stresszes.

Sütis Néne volt olyan kedves, és mikor a receptről érdeklődtem, nem csak belinkelte, de külön e-mailben is leírta nekem, így már csak az alkalom kellett, ami meg adta magát, ez lesz az egyik keksz anya születésnapján!

Az íze igazán különleges, nekem nagy kedvencem lett, biztosan fogom még sütni!

Beteszem a receptet, nem is változtattam rajta, csak a végén kimaradt a cukorba forgatás, mert mi annyira nem szeretjük az édes ízt töményen, inkább érzéssel egy kicsivel több cukrot tettem a tésztába.

Levendulás aprósüti

Hozzávalók:

- 6,5 dkg finomított kristálycukor

- 1 ek. szárított levendulavirág

- 14 dkg vaj

- 1 teáskanál reszelt citromhéj

- 24 dkg liszt

- 3 tojássárgája

- 1 csésze porcukor a beforgatáshoz

A hozzávalókat összegyúrtam, majd egy pár órára a hűtőbe tettem, hogy a tészta könnyen nyújtható legyen. Érdemes hidegben dolgozni vele, mert nekem nagyon gyorsan visszamelegedett a vaj, és csak két turnusban tudtam sütni. Kiszaggattam, majd ment a sütőpapírra a tepsibe. Gázsütőnél oda kell figyelni! Ha majd egyszer saját házunk lesz, villanysütőm lesz! Ott majd 15 percig sütöm alacsony hőfokon!

Én is virágot, tulipánt szaggattam. Meg gombát és levendulaszíveket és csillagot:)!

3 megjegyzés:

  1. Ezt nekem is ki kell próbálnom:)

    VálaszTörlés
  2. És vittem is a receptet, megsúgom neked, hogy a te fotód tetszik a legjobban:)

    VálaszTörlés