2012. augusztus 4., szombat

Amerikai palacsinta banánnal

Finom hideg desszert a meleg napokra.
Az amerikai palacsinta tésztája egyszerű, és nem sokban különbözik a miénktől:
Két bögre lisztet, egy sütőport, két tojás sárgáját, két evőkanál vajat (vagy margarint), másfél bögre tejet és mivel édesszájú vagyok, ezért a csipet só mellett egy vaníliás cukrot és pici porcukrot is tettem bele. Ezeket összekevertem, majd a tojások fehérjét felverve a tésztába forgattam. Így a palacsintánál kicsit sűrűbb, a nokedlinél kicsit hígabb masszát kaptam. A sütés titka, hogy teflon serpenyőben süssük, és csak az első alá tegyünk egy pár csepp olajat, illetve a serpenyő se nagyon forró, se langyos ne legyen.
A krémet magam kreáltam:
Egy citrom felének lereszelt héja, a citrom húsa felkockázva, két banán felszeletelve a fagyasztóba került, körülbelül a krém elkészítése előtt egy órával. Azért ennyivel, mert nem kell, hogy kőkemény legyen, elég, ha kezd fagyni. Közben olyan 4 dl. tejszínt felvertem. Ebbe tettem a félig fagyott gyümölcsöt, porcukrot (ízlés szerint), és botmixerrel egymásba törtem a gyümölcsöket a tejszínnel. Így egy majdnem fagyi állagú krémet kaptam. Mivel egy egész citrom benne volt, kissé savanykás lett a krém, ezért tálaláskor szeletelt banánnal szelídítettem. Rácsurgattam a csokiöntetet (ez bolti, de olvasztott vajas tejszínes csokival jobb lett volna) és tortadarával szórtam. Hát nem egy fogyókúrás étel, de legalább hűsítően finom.

3 megjegyzés:

  1. Ebből mennyi jött neked ki? Én azért nem csinálok, mert nekem olyan receptem van, amihez már kapásból 6 tojás kell. Egyszer megcsináltam, fenomenális lett. Nekem jobban bejön, mint a sima palacsinta. De ha a tiédhez kevesebb tojás kell, mentem a receptedet:)

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom, megkaptad-e a választ e-mailen, szóval ide is leírom: nekem annyi jött ki, hogy azért 3-an jóllaktunk belőle:).

    VálaszTörlés
  3. Hát, nem kaptam meg, de most legalább el tudtam olvasni :) Közben én is készítettem, de abban nem kellett külön felverni a tojás fehérjét, és úgy is pont olyan lett, mint ha külön felvertem volna. 40 dkg liszthez kell két egész tojás, viszont két sütőpor. Pici olvasztott vaj, tej, cukor, pici só és kész. Szóval, nálam ez többször elő fog fordulni, mint a sima palacsinta, az biztos:) Persze, ha lesz időm, azért annak is nekiveselkedem időnként majd, mert azt is szeretem:)

    VálaszTörlés