2012. augusztus 1., szerda

Gyümölcstorta

Készíts négy tojásból piskótát! Felesleges szétválasztani a fehérjét a sárgájától, csak törd fel és rakd a tálba, amiben már ott figyel a négy kanál kristálycukor! Ha elég magas fordulatszámon forog a habverőd, akkor nem lesz gond azzal, hogy kemény habbá verd a tál tartalmát. Mikor úgy ítéled, jó lesz, jöhet bele a négy kanál liszt is, ezt óvatosan, de azért alaposan keverd bele a masszába. Ha ügyes voltál és nem tört össze a hab, akkor még sütőpor sem kell bele. Aztán, mikor észrevetted, hogy elfelejtetted kimargarinozni és belisztezni a formát, akkor a lehető leggyorsabban pótold, öntsd bele a tésztát és mehet a sütőbe.Mivel úgyis a sütő érzése szerint fog sülni, néha ellenőrizd, nem égett-e oda, majd ha a hústűre, amit beleszúrsz, nem ragad cucc, és a süti színe is olyan kellemesen elpirult, akkor vedd ki és várd meg, amíg meghűl.
Közben főzz meg egy pudingot a használati utasítás szerint! Én epreset csináltam, szigorúan három és fél kanál cukorral. Ezt is hűtsd le, majd kend a piskótára! Szeleteld rá az epret, vagy más gyümölcsöt. Most jön a legnehezebb rész, a gyümölcskocsonya. Nagyon finom előre ízesített gyümölcskocsonya alapot lehet kapni az üzletekben, elvileg nagyon egyszerű is, csak hát ugye miután három deci vízzel felforraltad, utána rá kéne öntened a torta tetejére. De annak a fránya kocsonyának lelkivilága van. Nem ám csak úgy parancsszóra, egyenletesen dermed meg. Az túl szép lenne. Szóval próbálkozz, gyakorold, de megnyugtatlak, nem fog egyenletesre sikerülni. Sebaj, az íze úgyis kárpótol majd, és úgysem lesz meg sokáig, hogy nézegetni kelljen.


3 megjegyzés:

  1. Nagyon jó! :) Én a piskótához és a kavart tésztához is mindig szétválasztom, ez a mozzanat a kedvencem az egész sütési folyamatban.^^

    VálaszTörlés