2012. november 18., vasárnap

És ha nem szeretem a csokit?

Akkor, mikor ez kiderül, elég furán néznek rám az emberek. Ilyenkor jön a mentegetőzés, hogy hát persze, azért a joghurtosat, meg az epreset, meg a kekszeset megeszem, meg úgy nagyon nincs baj a töltöttel vagy a különleges ízesítésűekkel, de hát ez van. Alapvetően nem szeretem a csokit. Rendben van de akkor milyen alternatíva létezik?
Ezt a bejegyzést azoknak szánom, akiknek van a rokonai között hasonlóan elvetemült mint én, és édességet szeretnének vásárolni (kicsit bűnözni). Talán tudok ötleteket adni. Sajnos nem fizetett a bejegyzés, annak ellenére, hogy csak néhány márkát hozok (pedig el bírnám viselni, hogy ezért a bejegyzésért hatalmas édességhegyekkel fizessenek!).
Nézzük az én kedvenceimet:

1. alternatíva: a fehér csokoládé. Erről a vélemények megoszlanak, hiszen nem is csoki, nincs benne kakaóbab. Ennek ellenére iszonyatosan finom! Főleg, ha levendulával ízesítik! Íme az én kedvenceim ebben a kategóriában:
 Ilyenkor lassan szezonja lesz a forrócsokizásnak, melegen ajánlom kipróbálásra ezt a terméket (Metróban kapható), nagyon krémes és lágy a végeredmény!
  Ha már mindenáron csoki, akkor legyen! Ez a legfinomabb táblás, magasan veri mindet, kivéve talán a Lidlis epres-fehércsokit!Meg a saját készítésű levendulásat!

2. kategória: nápolyi

Klasszikus mégsem csokiként gondolunk rá. Íme a legjobbak - figyelem, az ítélet teljesen szubjektív!
 A Boci legfinomabb nápolyija, a kókuszos!
 Milka Wafeliniből kizárólag az eredeti!Megunhatatlan

Ehhez nem is fűznék hozzá semmit!

A világklasszis! A legjobb! Csak sajnos az ára is a csillagokban!

3. kategória: Kinder

No igen, azt hiszem, ezek valahol félúton lehetnek a sütemény és a csoki között. Imádni való az összes, nem lehet vele hibázni! Húsvétkor mindig megmondjuk a családnak, hogy semmilyen más édességet nem kérünk, köszönjük, csak ezeket:








És azt tudtátok, hogy a Rafaellot is a Kinder gyártja? És az sem csoki, és pont ezért nagyon-nagyon finom!!!
4. kategória: a gumicukor

Elérkeztünk kedvenc kategóriámhoz, engedtessék meg nekem, hogy erről egy kicsit több ínycsiklandó képet hozzak! Most faltam be egy csomag fantasztikus Balla-Ballát, és talán ez indított el bennem valamit, hogy meg kéne írnom ezt a bejegyzést....
Szóval ha gumicukor, akkor Haribo! Nem is lehetne ez másként. Van ezerféle, színesek, szépek, finomak viccesek, mi kell még? Jah hogy nem biztos, hogy egészségesek? Erről egyrészt megoszlanak a vélemények, másrészt pedig a gumicukor olyan, mint az Egyszerű dal: néha ilyen is kell!

Íme a kedvenceim:







Amint látjátok, párba rendeztem őket! Ti tudtok választani? Mert én nem!

És végül az 5. kategória, és azt hiszem, ehhez tényleg nem kell hozzáfűznöm semmit:

A képeket a google képkeresőjében találtam! Remélem, tudtam segíteni? Nektek mi a kedvenc édességetek?






4 megjegyzés:

  1. Na most megfogtál:)
    Én viszont szeretem a csokit, a táblásak közül a keserűcsoki az igazi kedvencem, méghozzá a Boci feketeribizlis keserűcsokija, a tejcsokik közül az egész mogyorókat tartalmazó fajták, Milkából főleg a fahéjas karácsonyi kiadás tetszik, de a Heidinak rengeteg különbnél különb ízesítésű változata van, amiket szintén szeretek, pl. keserűcsoki naranccsal:)
    Szeretem a csokit, de azért nem eszem mindennap, inkább ünnepek táján, és amióta diétázom (4 hónapja)egyáltalán.
    De ha mégis ritkán édességre vágyom akkor a Kinder rudacskák, vagy a Pinguin, a Knoppers, a Pöttyös, vagy kókuszos töltelékű csokik jönnek szóba, csakis 1 darab. De van nálunk egy román csoki, rumos, az a neve, hogy ROM, azt is szeretem. Meg a Dunakavicsot imádom:) Ja és Németországból szoktak hozni csokiba forgatott mazsolát, na az se semmi:)
    Tehát engem is van mivel meglepni:)

    VálaszTörlés
  2. Na itt amiket felsoroltál, mindet benyomnám!:)
    Igazából irigyellek, hogy nem vagy oda a csokikért, bár ezek az alternatívák se valami szénhidrátszegény cuccok!:)
    Kivéve talán a rudi!:)

    VálaszTörlés
  3. én is szeretem a Kinder csokikat és a pöttyöst!! meg néha a bocisat is!!

    VálaszTörlés
  4. és balla ballát hol lehet kapni? én még sosem láttam ilyet egy boltban sem. Tudsz ebben segíteni?

    VálaszTörlés