2012. július 11., szerda

Rakott krumpli kicsit másként: darált hússal

Megint ott tartunk, hogy spórolás van, meg hűtőleolvasztás, meg hasonló szépségek. Nem szeretem a nyarat, mert szinte semmi bevételem nincs, hiába dolgozom, a lakbért meg fizetni kell.
No de szerencsére otthonról kapunk szuper és friss kerti hozzávalókat, amiből garázdálkodhatok a konyhában. Így született meg a következő étel is:

Darált húsos rakott krumpli
Először is megfőztem néhány nagyobb szem burgonyát héjában, csak úgy, mintha sima rakott krumplit készítenék. Aztán persze meghámoztam.
Elkészítettem a ragut, amihez egy csomag pulyka darát húst használtam. Először egy fej vöröshagymát apróra szelve olajon megpirítottam, majd beletettem a darált husit, sóztam, borsoztam, tettem bele még maradék gyros fűszerkeveréket és belekockáztam 2 aprócska házi paradicsomot a héja nélkül, csak hogy ne maradjon meg. Aztán úgy döntöttem, hogy némi olasz fűszer nem árt neki, így került bele kis oregano és bazsalikom is Eztán kis vízzel felengedve puhára főztem a husit. Mikor kész volt a ragu, egy jénai üvegtálba kis olajat öntöttem, szeltem rá egy réteg krumplit, kicsit sóztam, ment rá a ragu, arra kis tejföl, arra egy kevéske vékonyra szelt bacon kockázva, és egy kis só, majd újra krumpli. Ismételtem a folyamatot, amíg a tál meg nem telt. Utolsó réteg a krumpli volt, arra ment a megmaradt tejföl (összesen egy nagy pohárral fogyott el), kis só, és az egész tetejére a múltkorról megmaradt füstölt sajtot reszeltem. Isteni volt! Felkerült a rendszeresen készítendő ételek listájára.   



Nézzétek el, de a képek ritka rossz minőségűek lettek:(.

2 megjegyzés:

  1. Isteni ez a rakott krumpli:)

    VálaszTörlés
  2. De fincsi! :) Mi is szoktunk készíteni, mi húsi nélkül. Bár néha rakunk bele felszeletelt lengyel kolbászt. De én úgy nem szeretem túlzottan. XD

    VálaszTörlés