Volt két csirke felsőcomb, ami valljuk be, csak úgy magában egy
lightosabb vacsorára sem elég két főre. Úgy döntöttem hát, hogy
hortobágyi húsos palacsintát készítek. Hát, mit mondhatnék, isteni lett!
Először elkészítettem a tölteléket. Egy nagy fej hagymát apróra vágtam,
és kevés olajon megpirítottam. Ebbe tettem jó sok pirospaprikát, sót,
borsot, 4 koktélparadicsomot apróra vágva, és úgy 5 cm. füstölt
kolbászt, csak az íze miatt. Ezt egy kicsit hagytam, majd beleforgattam a
csirke felsőcombokat, megtisztítva, de bőröstől, csontostól.
Felöntöttem vízzel, hogy ellepje, kis sót még tettem bele, és egy fél
leveskockát is. Tudom, megszállottság, hogy mindenbe belekerül nálam, de
számomra olyan ez, mint a csodafegyver.
Szóval ezt főztem úgy egy órán keresztül, hogy biztosan jól megpuhuljon a
husi. Mikor megtörtént, akkor kivettem a szószból, leszedtem a bőrét és
kicsontoztam, majd apró darabokra vágtam. Közben 2 ek. tejfölt meg 2
lapos ek. lisztet elkevertem egy kis forró szaftban csomómentesen és
behabartam vele a mártást. Rottyant egyet, és az utolsó lépésként
belekevertem az apró húst. Mikor ezzel megvoltam, kisütöttem a
palacsintát. Igazából nem nagyon szoktam méricskélni, szóval csak úgy
érzésből ment bele liszt, tojás, tej, víz és egy kis só. Jah és a
pizzatészta hatására gondoltam teszek bele valami zöldet is, de nem volt
otthon petrezselyemzöld, az oregánó meg nem passzolt volna, úgyhogy
maradt a majoranna. Nagyon finom lett, etette magát, úgy magában is.
Megtöltve pedig, a tetején tejföllel, hmm..Nagyon jól sikerült kis
vacsora lett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése