."sütöttem", mert gyorsan kellett valami finom, nem sütős, csokis
édesség, és mert le volt árazva az Albert keksz, és mert egyszerűen adta
magát, mert egy batyus buliba voltunk hivatalosak.
Nekem ez a sütemény az általános iskolás klubdélutánok emlékét hozza
elő, mikor az osztályban délután napközi helyett buliztunk-bolondoztunk,
talán este hatig is! Bizony, bizony, az már későnek számított, sőt,
néha még talán a hét órát is megengedték. Szóval ide kellett mindig
vinni valami sütit/nasit, és anya sosem csinált Albert kekszest,
mondván, hogy nagy macera, de valakinek az anyukája mindig volt olyan
jó, hogy ehettem. (Pont, mint a rizses csoki). Szóval megmaradt ennek a
batyus, szalvétás, cipős dobozos, műanyag tányéras sütinek az emléke, és
végül ennyi év után eszembe jutott, így kipróbáltam.
Nem egy bonyolult dolog, csak tényleg nagyon maszatos. Innen-onnan szedtem a receptet, de főleg innen, igaz, rendes (2 nagy kiszerelésű)Albert keksszel, automatás kolis kávéval, és több (de még így is kevés cukorral).
Tehát a metódus: 2 csomag csoki pudingot, 7 lapos evőkanál (legközelebb
mondjuk 9 lapos lesz) cukorral, 1 evőkanál kakaóval, 1,5 dl. főzött
kávéval, és 4,5 dl. tejjel felfőztem. Amikor kész volt, akkor még forrón
beletettem egy kocka margarint, majd folyamatosan belekevertem. Olyan
jól nézett ki, amikor olvadt! A végén már olyan volt, mint egy
mozzarellagolyó.
És innen jött a vicces rész. Egy hosszabb alufóliát tettem az asztalra,
hogy ne maszatoljak össze mindent. Aztán ki kellett tapasztalnom a
tapasztási technikát (lehet melegen nekiállni, előbb megpuhul a keksz).
Arra jutottam, hogy a legjobb módszer, ha az első három-négy kekszet még
toronyba állítva kenem (mindig egyet kenek és ráépítem), aztán
elfektetem, és utána egyesével a kekszek alját kenve hozzárakom, mintha
kígyót építenék. Lehet, hogy ez egyértelmű a gyakorlott kéznek, de én,
higgyétek el, nem vagyok az, szóval vicces volt, mert eleinte még a
hajam is krémes lett, ne kérdezzétek, hogyan! Aztán, mikor elhasználtam
egy csomag kekszet, ami kb. a fele krémet emésztette fel, akkor még
lehetett egy kicsit igazgatni, kenegetni a külsejét, hogy be legyen
vonva csokival, de ez nem muszáj. Utána viszont az alufóliába
beforgatni, és a hűtőbe tenni igen tanácsos, ha kenünk a végén, ha nem.
Pár óra múlva pedig srégen vágva igazán mutatós kekszet kapunk, ami
ráadásul finom is.
Jó móka volt, és elég nagy adag ez a két rúd, jut bőven, pl. barátoknak a
koliban, akik segítenek neked a statisztikában. Természetesen műanyag
tányéron, szalvétán szervírozva.
Íme:
Húúú az ilyet én is nagyon szeretem! :) Nálunk a bátyus szokott csinálni, de ő kávé nélkül ...szerintem. :) Én legalábbis nem érzem ki...
VálaszTörlésDe ahány ház... :D
Én nagy kávés vagyok, szóval legközelebb, ha csinálok, kipróbálom ezt a fajtát! :)