Íme a recept:
Brassói aprópecsenye
Hozzávalók: 80 dkb szűzpecsenye, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 3
dkg zsír, 5 gerezd fokhagyma, kis törött bors, 1 kávéskanál pirospaprika, kis majoranna, só, 15 dkg
füstölt szalonna
A sertés szűzpecsenyét vékony csíkokra vágjuk. A megtisztított, apróra vágott hagymát a zsíron
üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a húst, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Erős tűzön kevergetve
lepirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, a majorannát. Külön
edényben kisütjük a vékony csíkokra vágott szalonnát és elkeverjük a közben megpirult hússal. Ha
szükséges, utánaízesítjük. Ha elkészült, egészen rövid, tartalmas, barnás színű levének kell lennie.
Kockázott, olajban sült burgonyával összekeverve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése