Nem ismerek olyan embert, aki ne szeretné a túrós csuszát. A makaróni
mellett ez a legegyszerűbben elkészíthető tésztás étel. Van, aki
cukrosan, van, aki szalonnával/töpörtyűvel(tepertő), sőt a
legelvetemültebbek szalonnás-cukrosan eszik. Már egyszer írtam expasim
édesanyjáról a brassóis bejegyzésemben, nos ezt a furcsa túrós csuszát
is nála kóstoltam először. Azt mondta, a cigány kultúrából származik ez a
módi. Nem tudom, mennyi igazság van benne, minden esetre az biztos,
hogy zseniálisan finom, és egyszerű is. No nem borzolom tovább a
kedélyeket, hiszen egy roppant egyszerű trükkről van szó. Tegyünk a
tésztára a szalonnán, túrón és tejfölön kívül lecsót is:).
A lecsó elkészítése nem ördöngösség, arra kell figyelni csak, hogy
gusztusosabban néz ki, ha apróra szeljük a paradicsomot, paprikát.
Szóval a kenyérszalonnát kockákra vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját.
Közben kifőzzük a tésztát, ami lehet házi vagy bolti, idő és energia
függvényében. A szalonnapörcöt kikanalazzuk a zsírból és a tésztára
rakjuk. A zsíron megpirítjuk a hagymát, majd beletesszük az apróra szelt
paradicsomot és paprikát, és a pirospaprikát. Azért nem írok
mennyiségeket, mert általában a lecsó annyi, amennyi hozzávaló van
otthon, és ami nem fogy el, az mehet télire. Szóval készre főztük a
lecsót, akkor már csak a tálalás van hátra. Először a szalonnás tészta,
rá a túró, majd a tejföl, és végül a lecsó.
Aki kedvet kapott a kipróbáláshoz, az ne habozzon megírni, hogy ízlett neki!
Én elvetemülten szalonnás-cukrosan szeretem:D
VálaszTörlésEz nagyon jól hangzik!
VálaszTörlés