Ez az étel abszolút favorit a tészták közül, a párom imádja, a családom imádja, és még párom édesanyja is elkérte a receptet. Igaz, nem túl esztétikus, de higgyétek el, isteni finom!!!
***
Ragu:
30 dkg darált
hús, 10 dkg húsos szalonna, 5 dkg vaj, 2 dl tej, 3 evőkanál sűrített
paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 2 db sárgarépa, só, bors, delikát,
majoranna.
Vajban megpároljuk a
vöröshagymát, sárgarépát, szalonnát, majd hozzáöntjük a darált húst.
Fűszerezzük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és felengedjük a tejjel,
készre főzzük.
Besamel mártás:
5
dkg vajjal és 5 dkg liszttel világos rántást készítünk, felengedjük 5
dl tejjel, felforraljuk, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
tésztával rétegesen lerakjuk:
sajt
tészta
ragu
besamel
tészta kerül alulra, majd a többi hozzávaló rétegezve.Akinek már sikerült szépen tálalnia a lasagnet, szeletelni meg minden, az jelentkezzen és mondja már el, hogy kell!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése