Imádom a gyümölcslevest, még télen is. Igaz, nem mindig kívánom a hagyományos meggyes fajtát, ezért most kísérleteztem egy meggy nélküli télies ízvilágúval. Ez a recept ráadásul pont beleillik Nyamm elképzeléseibe, hiszen a legfontosabb alapanyaga 4 közepes méretű alma.
Lássuk hát a szilárd hozzávalókat:
- 4 közepes méretű alma hámozva, magozva, szeletelve
- 1,5 citrom hámozva, félbevágva
- 1 evőkanálnyi darabos fahéj (persze lehet őrölt is)
- pár szem szegfűszeg
- 2 csomag vaníliáscukor
Most jöjjenek a folyékonyak:
- 0,7 l víz
- 2 dl hab tejszín
- 1 löttyintés rum (ha gyerekeknek készül akkor rumaroma)
Az almát és a citromot a vízben a fűszerekkel és a vaníliás cukorral felforralom, majd takarékra állítom a gázt. Belekeverem a rumot, majd a legvégén hozzákeverem a folyékony tejszínt. Még egyszer gyorsan összerottyantom, és aztán kész is. Vigyázok rá, hogy ne legyen sokáig a tűzön, mert különben az alma megszottyad.
Tejszínhabbal tálalom. Szerintem langyosan is nagyon finom, de hidegen az igazi. Viszont valamiért harmadnapra bekásásodott. Igaz, normál esetben nem szabadna megérnie a másnapot sem egy kis méretű családnál sem, csak éppen én egyedül voltam rá.
Hmmm, ez nagyon fini lehetett!:)
VálaszTörlés